Угорщина вимагає швидшої інтеграції Західних Балкан до НАТО та ЄС

Угорщина вимагає швидшої інтеграції Західних Балкан до НАТО та ЄС

Укрінформ
Угорщина хоче, щоб Європейський Союз прискорив інтеграцію Західних Балкан і щоб НАТО прийняв до себе країни регіону.

Про це у середу заявив глава МЗС Угорщини Петер Сіярто на конференції за участю десятків чиновників із країн Центральної Європи та Західних Балкан, передає Reuters.

"Прискорення процесу вступу є гарантією безпеки. Нестабільність і напруженість на Західних Балканах є серйозним ризиком для всієї Європи", - наголосив Сіярто.

За словами міністра, ЄС має розпочати переговори стосовно вступу Албанії та Македонії не пізніше першого кварталу 2018 року.

Він також додав, що, крім цього, Євросоюз має запропонувати Боснії та Косову "реалістичні та досяжні цілі і терміни інтеграції", і на грудневій зустрічі міністрів закордонних справ НАТО необхідно прийняти рішення про початок переговорів щодо членства Македонії та активізувати план дій стосовно членства Боснії.

Читайте також: Сербія нагадала в ООН про свої європейські прагнення

Сіярто заявив, що один із важливих ризиків нестабільного південно-східного європейського регіону – його нездатність протистояти новій хвилі міграції.

"Якщо прийде нова хвиля міграції, лише стабільні та сильні Західні Балкани зможуть це зупинити. Наразі ЄС не має стратегії щодо Західних Балкан", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-