Сербія нагадала в ООН про свої європейські прагнення

Сербія нагадала в ООН про свої європейські прагнення

Укрінформ
Сербія вбачає у своєму вступі до ЄС можливості економічного зростання й стабілізації ситуації у країні.

Про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив президент Сербії Александар Вучич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Шлях до членства у ЄС, який є нашим найважливішим торговельним та інвестиційним партнером, вбачається як дорога до більшої стабільності, економічного прогресу та зміцнення демократії», - сказав Вучич.

Читайте також: Серби вчителюють в окупованому Криму

За його словами, у попередні роки політика розширення ЄС була одним із найпотужніших інструментів модернізації держав Західних Балкан.

«Ми переконані, що ця політика, незважаючи на труднощі усередині ЄС та проблеми із країнами-кандидатами, має продовжуватися так само рішуче», - зазначив президент Сербії.

Однак, на його переконання, мешканці Балкан та Сербії іноді відчувають до себе інше ставлення з боку ЄС, ніж до тих, «хто сів у цей човен раніше».

Читайте також: Між РФ та Європою Сербія обере Євросоюз - прем'єр

«Ми не просимо від ЄС пришвидшення процесу набуття членства, але хочемо справедливого ставлення, яке бодай до певної міри буде подібним на те, як Євросоюз ставився до деяких нині вже повних членів ЄС, що були прийняті до блоку після 2003 року», - наголосив Вучич.

Як відомо, Сербія подала заявку на набуття членства у ЄС наприкінці 2009 року. Статус повноправного кандидата країна отримала на початку 2012-го. Ще за два роки почалися офіційні перемовини про вступ Сербії до ЄС, які тривають досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-