Росія відмовляється виводити свої війська з Молдови

Росія відмовляється виводити свої війська з Молдови

Укрінформ
Москва виступає проти виведення оперативної групи російських військ (ОГРВ) з території Придністров'я попри заклики уряду Молдови.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін в інтерв'ю "Коммерсанту"

"Безумовно, Москва, як і раніше, проти. У Російській Федерації та багатьох інших відповідальних державах-членах ООН до цієї ініціативи ставляться з великою часткою скептицизму, вбачаючи у ній загрозу виникнення нового джерела відкритої напруженості в південно-східній частині Європи", - сказав Карасін.

Він також заявив, що самі придністровці позитивно ставляться до миротворчої операції та присутності російських військових, хоча визнав, що жодних опитувань на цю тему не проводилося, і його думка грунтується на особистих спостереженнях під час відвідування Придністров'я.

Читайте також: Миротворці РФ "законсервували" Придністровський конфлікт - прем'єр Молдови

Прем'єр Молдови Павло Філіп, виступаючи нещодавно на сесії Генасамблеї ООН, закликав міжнародне співтовариство висловитися за виведення ОГРВ з території Придністров'я. Молдова також має намір найближчим часом внести на розгляд Генасамблеї ООН резолюцію з відповідним закликом.

Як повідомлялося, парламент Молдови 21 липня зробив заяву, в якій закликав РФ вивести своїх військовослужбовців з території Молдови, а також замінити миротворчу місію на громадянську з міжнародним мандатом.

Водночас військовослужбовці зі складу ОГРВ, розквартированої в Придністровському регіоні Молдови, наприкінці вересня провели тактико-спеціальні навчання за участі підрозділів зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-