Миротворці РФ

Миротворці РФ "законсервували" Придністровський конфлікт - прем'єр Молдови

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп переконаний, що військова миротворча місія в Зоні безпеки на Дністрі фактично стала чинником консервації Придністровського конфлікту.

Про це він заявив у своєму виступі на 72-й Генеральній асамблеї в Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Формат тристоронньої миротворчої місії в Зоні безпеки на Дністрі, який почав працювати у відповідності з угодою від 1992 року, давно застарів, і сьогодні ця місія фактично перетворилася на фактор консервації Придністровського конфлікту", - сказав Філіп.

Глава молдавського уряду закликав Організацію Об'єднаних Націй сприяти в трансформації військової миротворчої місії в громадянську місію міжнародних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Читайте також: Додон не підкориться рішенню Конституційного суду

Торкнувшись врегулювання Придністровського конфлікту, Філіп підтвердив готовність Молдови почати переговори у форматі "5+2" з питання надання Придністровському регіону особливого статусу при дотриманні принципів суверенітету і територіальної цілісності Молдови.

Як повідомлялося, молдавський парламент зажадав від Росії вивести свої війська з території Придністровського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-