У Польщі готують

У Польщі готують "тверді аргументи" для виплати Німеччиною репарацій

Укрінформ
У Польщі хочуть добре підготуватися до офіційного звернення до Німеччини про виплату репарацій і готують "тверді аргументи".

Про це повідомив у четвер речник польського уряду Рафал Бохенек, повідомляє TVP1.

"Ми хочемо добре підготуватися і лише тоді вийдемо на дипломатичний шлях. Коли з'явиться позиція уряду, то хочемо мати тверді аргументи, які обгрунтовуватимуть ці кроки", - заявив Бохенек.

За його словами, зараз триває вивчення цього питання, триває збір відповідних експертиз.

Бохенек нагадав, що вже підготовлено експертизу на рівні Сейму, з якої випливає, що є підгрунтя під звернення до Берліна щодо виплати репарацій.

Нещодавно лідер правлячої партії PiS заявив, що у Німеччини немає юридичних підстав для відмови Польщі у виплаті репарацій. Глава польського уряду підтвердила серйозність намірів Польщі звертатися до Німеччини. Реагуючи на інформацію про це, глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель повідомив німецьким ЗМІ, що вимоги Варшави про виплату репарацій можуть погіршити німецько-польські відносини.

Читайте також: Качинський: Німеччина не має підстав для відмови Польщі у виплаті репарацій

Як повідомляв Укрінформ, у серпні депутати PiS звернулися до аналітичного бюро Сейму Польщі з питанням, чи може зараз Польща вимагати від Німеччини сплати репарацій. Після цього глава польського уряду Беата Шидло зазначила, що Польща має право вимагати від Німеччини репарації за збитки, завдані під час Другої світової війни. Політики коаліції почали наголошувати, що репарації також потрібно вимагати і від Росії - ще одного агресора проти Польщі у вересні 1939 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-