Берлін: ядерна угода з Іраном працює, її слід зберегти за будь-що

Берлін: ядерна угода з Іраном працює, її слід зберегти за будь-що

Укрінформ
У Німеччині вважають, що ядерна угода з Іраном працює, і її слід зберегти хоч би що там було.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель після зустрічі в Нью-Йорку у форматі Е3+3+іран (країн, що брали участь в 6-сторонніх переговорах щодо Ірану).

"Ми маємо повний інтерес в тому, щоб не поставити під загрозу і не відкликати ядерну операцію з Іраном ні зараз, ні в майбутньому", - цитує міністра його прес-служба.

За словами Габріеля, останні два роки показали, що угода працює і запобігла небезпечному ядерному розповсюдженню в регіоні, оскільки всі, включаючи іранців, дотримувалися зобов'язань за договором і підтримували механізми перевірки за допомогою доступу Міжнародного агентства з атомної енергії.

Читайте також: Ядерна угода з Іраном є соромом для США - Трамп

У чому американці мають рацію, визнав глава МЗС Німеччини, так це в тому, що Іран і сьогодні все ще не грає конструктивної ролі на Близькому Сході, від Ємену до Лівану. "Ми єдині в тому, що про це треба говорити, що ми маємо це вирішувати, але тільки не в рамках функціонування регіональної ядерної угоди щодо контролю над озброєннями", - сказав політик.

Він упевнений, що якщо ядерна угода не буде дотримана, то це не зробить кращим крихкий і напружений стан справ, так само як і поведінка Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-