Ядерна угода з Іраном є соромом для США - Трамп

Ядерна угода з Іраном є соромом для США - Трамп

Укрінформ
Ядерна угода з Іраном була дуже однобокою і не виконує своєї ролі, тому може бути переглянута.

Про це під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН заявив президент США Дональд Трамп, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо дозволити кривавому режиму продовжувати свої дестабілізуючі дії, при цьому ще й створюючи небезпечні ракети, і не можемо дотримуватися угоди, яка надає прикриття для очевидної розробки ядерної програми. Угода з Іраном є одним із найгірших та найбільш однобоких договорів, які коли-небудь укладали США. Чесно кажучи, ця угода є соромом для США, і я не думаю, що в ній поставлено крапку, повірте», - сказав Трамп.

Він закликав міжнародну спільноту приєднатися до США в засудженні ворожих дій Ірану. «Настав час усьому світові приєднатися до нас у вимаганні від уряду Ірану припинити прагнення до смерті й руйнувань. Настав час режиму звільнити всіх американців та громадян інших держав, незаконно затриманих. Та перш за все уряд Ірану повинен припинити підтримку терористів, почати служити власному народові й поважати суверенітет своїх сусідів», - наголосив президент США. 

Читайте також: ООН: Трамп закликав покарати країни, що підтримують тероризм

Трамп звинуватив Іран у підтримці диктатури Башара аль-Асада, розпалюванні громадянської війни у Ємені та фінансуванні Хезболли й інших терористичних організацій. «Уряд Ірану прикриває корумповану диктатуру фальшивим образом демократії. Він перетворив заможну державу з багатої на історію та культуру на економічно виснажену країну-вигнанця, головними експортом якої є насильство, кровопролиття й хаос», - зазначив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-