Генсек ООН застерігає від загроз війни з Північною Кореєю

Генсек ООН застерігає від загроз війни з Північною Кореєю

Укрінформ
Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш у вівторок, 19 вересня, застеріг від небезпеки війни з Північною Кореєю.

Водночас він закликав світових лідерів уникати гострих заяв, які можуть спричинити «фатальне непорозуміння», повідомляє DW

«Використання ядерної зброї має бути немислимим. Навіть загрозу її застосування ніколи не можна толерувати. Але по всьому світу страх застосування ядерної зброї сьогодні на найвищому рівні з кінця Холодної війни», - цитує генерального секретаря ООН інформагенція dpa.

Виступаючи перед Генасамблеєю ООН у Нью-Йорку, Гутерріш наголосив, що вирішення північнокорейської кризи має бути лише політичним. 

Читайте також: Трамп в ООН пригрозив знищити Північну Корею

Як повідомлялося, 3 вересня КНДР здійснила чергове випробування ядерної зброї. Пхеньян також заявив про успішне тестування водневої бомби. Дії КНДР спричинили бурхливу реакцію з боку міжнародної спільноти. Зокрема постійна представниця США в ООН Ніккі Гейлі застерегла, що в разі війни КНДР буде знищено. Рада Безпеки ООН нещодавно посилила економічні санкції щодо Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-