Під час участі у Генасамблеї ООН Канада захищатиме світовий порядок

Під час участі у Генасамблеї ООН Канада захищатиме світовий порядок

Укрінформ
Під час участі у Генеральній асамблеї ООН делегація Канади зосередиться на захисті заснованого на правилах світового порядку.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час Генасамблеї ООН Канада намагатиметься посилити багатосторонні інституції, відстоюватиме заснований на правилах світовий порядок, просуватиме різноманітність та інклюзивність, а також доноситиме свою лідерську позицію стосовно глобальних проблем, серед яких: гендерна рівність, зміни клімату, біженці та міграція, охорона здоров'я та прозоре урядування», - розповіли у МЗС.

Читайте також: Канада розуміє, як побороти бідність у світі – міністр

У відомстві додали, що особливу увагу Канада звертатиме на боротьбу із тероризмом у світі, збільшення ролі жінок та просування миру і безпеки.

«Програма міністра Фріланд на Генасамблеї ООН включатиме широкий перелік нагальних міжнародних питань, серед яких погіршення ситуації у Венесуелі та неприйнятний розпал насильства у М’янмі, особливо становище мусульман рохінджа та інших етнічних меншин у штаті Ракхай», - заявили у МЗС.

Читайте також: Майже 130 країн виявили бажання реформувати ООН

Як відомо, загальні дебати під час Генеральної асамблеї ООН розпочинаються цього вівторка і триватимуть до початку наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-