Польща як член Радбезу ООН займатиметься російсько-українським конфліктом - МЗС

Польща як член Радбезу ООН займатиметься російсько-українським конфліктом - МЗС

Укрінформ
Польща як непостійний член Ради Безпеки ООН у 2018-2019 роках звертатиме увагу країн світу на дотримання міжнародного права і вирішення ситуації на сході України.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує МЗС Польщі.

“Наша присутність в Радбезі ООН концентруватиметься, в основному, на тому, як схилити весь світ дотримуватися міжнародного права. Якщо ми перестанемо дотримуватися міжнародного права, то перетворимо світ на джунглі, де панує право сили. Рада Безпеки займається багатьма конфліктами, які, на жаль, мають місце у світі, і якщо так, то займатимемося також і російсько-українським конфліктом”, - заявив Ващиковський. 

Він звернув увагу, що Росія запропонувала запровадити місію ООН на сході України. За словами Ващиковського, Польща зараз намагається оцінити цю ініціативу. Глава МЗС Польщі зазначив, що він знає позицію України з цього приводу після нещодавньої зустрічі у Таллінні з українським колегою Павлом Клімкіним, а зараз хоче отримати роз'яснення з боку Росії. 

Нещодавно заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький наголошував, що Польща підтримує розгортання місії ООН на Донбасі і готова активно втрутитися у переговорний процес щодо нормалізації ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-