У МАГАТЕ припустили, де Пхеньян збагачує уран

У МАГАТЕ припустили, де Пхеньян збагачує уран

Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Юкія Амано припускає, що влада Пхеньяна запустила реактор в Ядерному науково-дослідному центрі в Йонбені.

Про це він заявив у Відні, повідомляє Центр новин ООН. 

"За деякими ознаками можна зробити висновок, що в ядерному науково-дослідному центрі Йонбені працює реактор. А на підприємстві в Йонбені з виробництва стержнів з ядерним паливом, судячи з усього, використовується установка щодо збагачення ядерного палива центрифужним методом", - сказав Амано, виступаючи на сесії Ради керівників МАГАТЕ.

Він засудив підземне ядерне випробування, проведене КНДР 3 вересня, нагадавши, що з 2006 року це вже шосте, причому найпотужніше, випробування.

"Продовження й подальше розширення ядерної програми КНДР викликає серйозне заннепокоєння", - сказав Амано.

Він закликав владу Північної Кореї повною мірою дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН і вимоги МАГАТЕ, а також співпрацювати з інспекторами Агентства. Генеральний директор додав, що в МАГАТЕ пильно стежать за розвитком ситуації в КНДР та її ядерною програмою. Минулого місяця у Департаменті з гарантій було створено спеціальний гурт щодо Північної Кореї.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН у понеділок одноголосно ухвалила резолюцію, яка посилює режим санкції проти КНДР у відповідь на останнє незаконне ядерне випробування, проведене Пхеньяном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-