Випробування КНДР: китайський експерт попереджає про неминучий витік радіації

Випробування КНДР: китайський експерт попереджає про неминучий витік радіації

Укрінформ
Китайський експерт з ядерної зброї попередив про неминучість витоку радіації на місці масштабного випробування бомби в КНДР.

Такий висновок він зробив після повідомлення про те, що гора, де стався вибух, розвалилася, повідомляє видання The Telegraph

"Коли я почув, що там (на горі - ред.) міг бути обвал, це викликало в мене сильну стурбованість, бо це означає, що проблема досить серйозна і ядерний витік неминучий", - сказав експерт Вей Шицзе і додав: "Але навіть якщо гора не обвалилася, то витік обов'язково станеться".

За його словами, виявлення ядерного витоку - це лише питання часу, оскільки в горах, де радіоактивні речовини будуть витікати, з'являться тріщини.

Читайте також: “Свято” по-північнокорейськи: у КНДР лякають Штати “подарунковим набором”

"Велика проблема полягає в тому, що забруднені підземні води заражатимуть рослини та тварин, і нарешті люди, які споживають м'ясо тварин, серйозно постраждають", - попередив Шицзе.

Він зазначив, що Китай не готовий до будь-яких радіаційних викидів на своїй території. Експерт звинуватив Пекін у спробі занизити ризики через бажання зберегти стабільність.

Раніше повідомлялося, що в районі північнокорейського міста Кильчжу провінції Хамгьон-Пукто стався землетрус — за різними даними, магнітудою від 5,2 до 6,4, спричинений випробуванням водневої бомби в КНДР. Поштовхи відчули у сусідніх Південній Кореї, Японії та Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-