Санкції проти КНДР треба розширити – прем'єр Канади

Санкції проти КНДР треба розширити – прем'єр Канади

Укрінформ
Канада засуджує нові ядерні випробування КНДР та виступає за посилення міжнародних санкцій проти Пхеньяну.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо Радбез ООН вжити подальших рішучих заходів, аби ефективно перешкодити зусиллям КНДР із набуття ядерної зброї й просимо усі країни повністю виконувати санкції ООН», - сказав Трюдо.

Він також пообіцяв посилити міжнародну співпрацю у захисті від небезпек, створюваних Північною Кореєю. «Ми продовжуватимемо працювати із нашими ключовими регіональним партнерами, серед яких США, Південна Корея та Японія, а також ширшою міжнародною спільнотою з метою протистояння загрозам КНДР», - наголосив прем'єр-міністр Канади.

Натомість, Північну Корею Трюдо закликав «повернутися до конструктивного діалогу». «Тривалі провокації керівництва Північної Кореї разом із його небезпечним прагненням до розробки ядерної зброї й випробовування балістичних ракет поблизу сусідніх країн, лише сприяють більшій ізоляції», - зазначив глава уряду Канади.

Читайте також: США погрожують КНДР масивними військовими діями

Як відомо, в районі північнокорейського міста Кильчжу провінції Хамген-Пукто стався землетрус — за різними даними, магнітудою від 5,2 до 6,4. Південна Корея пов'язала поштовхи з можливим ядерним випробуванням.

Пізніше влада Північної Кореї офіційно заявила про успішне проведення випробування водневої бомби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-