Євросоюз наполягає: Лондон має платити за Brexit до 2023

Євросоюз наполягає: Лондон має платити за Brexit до 2023

Укрінформ
Єврокомісія вимагає від Великої Британії виплачувати Брюсселю гроші аж до 2023 року - ще чотири роки після виходу з ЄС.

Про це заявив комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag

«Європейський Союз очікує, що британці дотримуватимуться даних одного разу обіцянок. Вони мають в повному обсязі виконати свої фінансові зобов'язання до 2020 року і аж до 2023 року продовжувати робити внески в ЄС», - заявив Еттінгер.

Він підкреслив, що Велика Британія зобов'язалася фінансувати частку від загального бюджету ЄС до 2020 року. Це було визначено в так званій багаторічній фінансовій структурі (2014-2020 роки). Німецький політик нагадав, що таке рішення було прийнято одноголосно і за згоди британського уряду під керівництвом Девіда Кемерона в 2013 році. «Це юридично обов'язкове зведення правил, що є основою для структурної та сільськогосподарської політики, наприклад, планування мільйонами фермерів і муніципалітетів», - пояснив Еттінгер.

Водночас він підтвердив, що без «далекоглядного роз'яснення фундаментальних питань», - фінансові зобов'язання Великої Британії після виходу з ЄС, права громадян ЄС у Великій Британії в подальшому і майбутній статус кордону між Північною Ірландією та Ірландією, - з Лондоном не укладатимуть жодних торговельних угод. «Це абсолютно зрозуміло. В цьому питанні ми не будемо грати і не будемо коливатися», - сказав єврокомісар.

Читайте також: Британія не хоче виконувати фінансові зобов’язання від ЄС щодо України

Як повідомлялося, минулого четверга парламентер від ЄС з питання Brexit Мішель Барньє заявив, що Лондон не бажає дотримуватися деяких своїх зобов'язань, в тому числі й тих, що стосуються допомоги третім країнам. Йдеться й про гарантії щодо довгострокових позик для України.

За оцінками ЄС, (фінансові — ред.) вимоги до Великої Британії можуть сягати десятків мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-