В США побачили можливість діалогу із КНДР у майбутньому

В США побачили можливість діалогу із КНДР у майбутньому

Укрінформ
Зважаючи на утримання Північною Кореєю від нових провокативних дій, США бачать можливість для початку діалогу із КНДР в найближчому майбутньому.

Про це заявив Державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає кореспондент Укрінформу.

«З часу одноголосного ухвалення резолюції Радбезу ООН КНДР не проводила ракетних пусків або інших провокативних дій. Ми сподіваємося, що це є довгоочікуваним сигналом, що вони готові стримувати рівень напруженості та свої провокативні дії, і що ми, можливо, бачимо шлях до певного діалогу у найближчому майбутньому», - сказав Тіллерсон.

Читайте також: Штати розширюють санкції проти Росії та Китаю через допомогу КНДР

Він висловив задоволення, що Пхеньян продемонстрував «небачений раніше рівень стримання».

«Ми хочемо побачити більше подібного з їх боку, але мушу визнати кроки, які вони вже зробили», - наголосив Держсекретар США.

Читайте також: Скандал з ракетами КНДР: Україна ініціює розслідування у Раді безпеки ООН

Нагадаємо: на початку серпня члени Ради Безпеки ООН схвалили резолюцію, що передбачає запровадження додаткових санкцій проти КНДР. Нею вводиться ембарго на постачання з країни вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів, що позбавить Пхеньян третини доходів від експорту, скоротивши його до двох мільярдів доларів. Також запроваджується заборона на збільшення кількості північнокорейських робітників у країнах-учасницях ООН, створення нових і розширення вже діючих спільних підприємств з КНДР.

Рада Безпеки ООН вже шість разів застосовувала санкції, які так і не змогли зупинити прагнення Північної Кореї розвивати і створювати ядерну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-