Екс-президент ФРН став посланником ООН по Західній Сахарі

Екс-президент ФРН став посланником ООН по Західній Сахарі

Укрінформ
Керівництво Організації Об'єднаних Націй призначило колишнього федерального президента Німеччини Горста Келера особистим посланцем генсека ООН щодо врегулювання суперечки навколо Західної Сахари.

Про це повідомляє сайт ООН. 

"Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш оголосив про призначення Горста Келера, колишнього президента Німеччини, особистим посланником по Західній Сахарі", - йдеться у повідомленні.

У ООН відзначають великий досвід Келера на різних постах протягом 35 років професійної діяльності в урядових та міжнародних організаціях, включаючи виконання ним обов'язків глави німецької держави у 2004-2010 рр, глави Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні (2000-2004 рр), президента Європейського банку реконструкції та розвитку у Лондоні (1998-2000 рр).

Німецькі ЗМІ пишуть про Келера як про знавця Африки. Його завданням буде допомога у веденні переговорів між Марокко та рухом за незалежність - Фронтом Полісаріо.

Попередником 74-річного Келера був американський дипломат Крістофер Росс, який займав цю посаду протягом останніх восьми років, аж до 30 квітня 2017 року.

Читайте також: Спецслужби ФРН розслідують зв'язки німецької партії з Росією

Західна Сахара - спірна територія у Північній Африці, колишня іспанська колонія, велика частина якої після проголошення незалежності в 1975 році була окупована Марокко. Рух за звільнення Західної Сахари - Фронт Полісаріо - вимагає проведення референдуму щодо незалежності регіону. Рабат у свою чергу пропонує закріпити статус автономії цієї території у складі Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-