В РФ заявили, що скандал з Siemens щодо турбін не вплине на співпрацю

В РФ заявили, що скандал з Siemens щодо турбін не вплине на співпрацю

Укрінформ
"Російські залізниці" у середу заявили, що зберігають плани замовити додаткові потяги від Siemens, незважаючи на суперечку між Росією і німецькою фірмою з приводу порушення санкцій.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на першого віце-президента РЗ Олександра Мішаріна.

"Це не позначиться на наших взаємовідносинах. Ми підтвердження таке отримали. Більше того, ми плануємо збільшити (кількість - ред.) потягів типу "Сапсан", - сказав Мішарін.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти російських партнерів Siemens і заступника міністра енергетики

У лютому джерело, знайоме, з планами РЗ повідомляло журналістам, що компанія планує закупити ще вісім високошвидкісних потягів "Сапсан". Також повідомлялося, що ТОВ "Уральські локомотиви" може до 1 грудня 2017 року підписати контракт з Федеральною пасажирською компанією (дочірнє товариство РЗ) на постачання 90 модернізованих вагонів потягу "Ластівка".

Читайте також: Порошенко вітає євросанкції проти РФ за "прецедент Siemens"

Siemens раніше заявила, що переглядає аспекти своїх відносин з Росією після того, як чотири з її енергогенеруючих турбін були доставлені до анексованого Криму, на який поширюються європейські санкції на постачання технологій.

Читайте також: Санкції ЄС проти РФ через турбіни Siemens у Криму: Кремль погрожує заходами у відповідь

Нагадаємо: постачання турбін, яке, за твердженням Siemens, сталося без її відома та проти її бажання, спонукало Європейський Союз накласти додаткові санкції на Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-