Санкції ЄС проти РФ через турбіни Siemens у Криму: Кремль погрожує заходами у відповідь

Санкції ЄС проти РФ через турбіни Siemens у Криму: Кремль погрожує заходами у відповідь

Укрінформ
Розширення санкції ЄС проти Росії через вивезення газових турбін німецького концерну Siemens в окупований Крим різко розкритикували в МЗС РФ. В оприлюдненій у п'ятницю, 4 серпня, заяві російського зовнішньополітичного відомства розширення санкційного списку названо "недружнім" та "необґрунтованим" кроком. 

Про це пише DW.

У Москві вважають, що "відповідальність за це рішення, включно з можливими господарськими витратами Siemens та інших німецьких, а також європейських компаній, що працюють в Росії, цілком і повністю лягає на (…) ЄС та уряд Німеччини".

Також у російському дипломатичному відомстві зазначили, що Росія залишає за собою право вдатися до "заходів у відповідь". Крім того, причини розширення списку в Москві вважають "абсолютно надуманими", оскільки, за версією МЗС РФ, йдеться про "звичайний комерційний спір".

Нагадаємо, розширення санкційного списку ЄС відбулося через скандал навколо вивезення турбін німецької компанії Siemens до окупованого Криму. Відтепер під дію обмежувальних заходів потраплять також ВАТ "ВО Технопромэкспорт", ТОВ "ВО Технопромэкспорт", та ЗАТ "Интеравтоматика". Так само в санкційному списку ЄС опинилися двоє чиновників з міністерства енергетики РФ - заступник міністра Андрій Черезов та голова департаменту в міністерстві Євген Грабчак, а також генеральний директор ТОВ "ВО Технопромэкспорт" Сергій Топор-Гілка.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти російських партнерів Siemens і заступника міністра енергетики

Як повідомлялося, російська компанія "Технопромэкспорт" придбала чотири турбіни Siemens нібито для енергооб'єкта на Таманському півострові. Згодом стало відомо, що їх доправили до Криму. Російська сторона стверджує, що турбіни виготовили в РФ. У відповідь на це Siemens заявила, що виходить зі спільного з росіянами підприємства "Интеравтоматика" та розірве ліцензійні угоди з російськими компаніями, які постачають обладнання для електростанцій. Концерн також має намір контролювати процес доставки своєї продукції в Росії. Встановлювати обладнання надалі мають виключно фахівці концерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-