ЄС запровадив санкції проти російських партнерів Siemens і заступника міністра енергетики

ЄС запровадив санкції проти російських партнерів Siemens і заступника міністра енергетики

Укрінформ
Євросоюз 4 серпня запровадив у зв'язку з поставкою у Крим турбін Siemens санкції проти заступника міністра енергетики РФ Андрія Черезова, голови департаменту Міненерго Євгена Грабчака і гендиректора "Технопромэкспорта" Сергія Топор-Гілки.

Про це повідомляє офіційний журнал Євросоюзу.

Як зазначається, в рамках політики неприйняття ЄС незаконної анексії Криму та Севастополя Рада Євросоюзу заборонила постачання ключового обладнання для створення, придбання або розвитку інфраструктурних проектів у Криму та Севастополі у важливих секторах, включаючи енергетику.

Повідомляється, що газові турбіни, які є суттєвим елементом у розробці нових електростанцій у Криму, постачаються до Росії, що порушує договірні положення про первинну реалізацію турбін від компанії, створеної в ЄС.

"Метою цих електростанцій є створення незалежного джерела живлення для Криму та Севастополя, що сприяє їх відокремленню від України та підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Крім того, ця акція підриває політику невизнання Союзу незаконної анексії Криму та Севастополя", - йдеться у заяві.

"З урахуванням вищевикладеного, додаткові особи, організації та органи повинні бути додані до переліку осіб, організацій та установ, які підпадають під дію обмежувальних заходів, як зазначено в додатку до Рішення 2014/145/CFSP", - наголошується у документі.

До списку санкцій потрапили також "дочка" "Ростех" "Технопромэкспорт" і компанія "Интеравтоматика".

Читайте також: Siemens може втратити до €200 мільйонів через скандал з "кримськими" турбінами

Як повідомлялося, минулого місяця стало відомо, що РФ доставила газові турбіни виробництва німецького концерну Siemens до Криму в обхід санкцій ЄС щодо заборони європейським компаніям постачати газове обладнання на цю територію. У Siemens заявили, що постачання здійснили проти волі компанії, і що вона має намір ініціювати кримінальне розслідування відносно відповідальних осіб.

Всього у списку людей і компаній, проти яких ЄС запровадиа санкції за порушення територіальної цілісності і суверенітету України, тепер 153 людини і 40 юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-