Держдеп США прокоментував чутки про українські ракети в КНДР

Держдеп США прокоментував чутки про українські ракети в КНДР

Укрінформ
У Державному департаменті США прокоментували скандал щодо нібито поставок українських ракет до КНДР.

Про це повідомляє "5 канал".

В американському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що Україна завжди виконувала домовленості та запобігала відправці заборонених матеріалів у Північну Корею. Але про скандальну статтю в The New York Times там знають і будуть розбиратися.

"Ухвалено багато резолюцій Ради безпеки ООН. Вони зобов'язують всі держави, зокрема й Україну, запобігати відправці стратегічно важливих технологій в КНДР. Я знаю, що раніше Україна завжди запобігала поставкам заборонених матеріалів в країни, які викликають велике занепокоєння. У нас з нею гарні відносини", – зазначила прес-секретар Держдепу Хізер Нойєрт.

Тим часом сам експерт, на якого посилалися американські журналісти у своєму матеріалі про можливі використання українських технологій в ракетах Північної Кореї заявив, що журналісти зробили неправильні висновки з його слів. Майкл Еллеман запевнив, що не звинувачував Україну в подібних діях, а сам не є прихильником Росії, хоча звідти родом його дружина. Після чого видалив свої облікові записи в соціальних мережах.

Читайте також: КНДР може виробляти ракети без українських технологій - розвідка США

У розвідці США взагалі заявили, що КНДР може виготовляти ракети самостійно – без допомоги інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-