Трамп попередив КНДР про військову відповідь: Все заряджено

Трамп попередив КНДР про військову відповідь: Все заряджено

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати підготували військову відповідь Північній Кореї у випадку, якщо Пхеньян вдасться до нерозсудливих дій.

Про це він написав на своїй сторінці у Твіттері

"Військові рішення наразі повністю підготовлені, усе заряджено і готово, якщо Північна Корея поведе себе нерозсудливо. Сподіваюся, Кім Чен Ин обере інший шлях!" - наголосив Трамп.

Раніше міністр оборони США Джеймс Меттіс прокоментував погрози з боку Північної Кореї щодо ракетної атаки на американський острів Гуам, заявивши, що потенційний ядерний інцидент "був би катастрофічним".

Напередодні КНДР повторила погрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам.

План удару повинен бути готовий в середині серпня, після чого буде представлений Кім Чен Ину, який ухвалить остаточне рішення.

Читайте також: Війна Вашингтона з Пхеньяном могла б стати катастрофічною - Меттіс

У свою чергу, президент США Дональд Трамп заявив, що його слова на адресу КНДР про "вогонь і лють" недостатньо жорсткі.

Раніше у ЗМІ також з'явилася інформація, що Пентагон підготував план щодо завдання превентивного удару по стартових ракетних майданчиках на території КНДР у разі відповідного наказу президента США Дональда Трампа.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-