Війна Вашингтона з Пхеньяном могла б стати катастрофічною - Меттіс

Війна Вашингтона з Пхеньяном могла б стати катастрофічною - Меттіс

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс прокоментував погрози з боку Північної Кореї щодо ракетної атаки на американський острів Гуам, заявивши, що потенційний ядерний інцидент "був би катастрофічним".

Про це глава Пентагону сказав журналістам, відповідаючи на запитання про можливі людські втрати в разі ядерної конфронтації, повідомляє ABC News.

"Мій портфель, моя місія, моя відповідальність полягає в наявності військових варіантів, якщо це потрібно. Однак зараз секретар Тіллерсон (держсекретар США Рекс Тіллерсон - ред.), посол Гейлі (постпред США при ООН Ніккі Гейлі - ред.), як ви можете побачити - американські зусилля наразі здійснюються дипломатичним способом, мають дипломатичну силу та отримують дипломатичні результати. І я хочу саме зараз зупинитись саме тут", - наголосив Меттіс.

Читайте також: Пентагон підготував план попереджувального удару по КНДР - ЗМІ

Він також додав, що потенційна війна "була б катастрофічною".

"Трагедія війни досить добре відома. Вона не потребує додаткової характеристики, окрім того факту, що вона буде катастрофічною", - підкреслив глава Пентагону.

Напередодні КНДР повторила загрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам.

План удару повинен бути готовий в середині серпня, після чого буде представлений Кім Чен Ину, який ухвалить остаточне рішення.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп заявив, що його слова щодо КНДР про "вогонь і лють" недостатньо жорсткі.

Раніше у ЗМІ також з'явилася інформація, що Пентагон підготував план щодо завдання превентивного удару по стартових ракетних майданчиках на території КНДР у разі відповідного наказу президента США Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-