Росія готує військові навчання в Придністров'ї потай від Молдови

Росія готує військові навчання в Придністров'ї потай від Молдови

Укрінформ
Делегація Республіки Молдова в Об'єднаній Контрольній комісії (ОКК) висловлює занепокоєння та нерозуміння у зв'язку з підготовкою до проведення на території невизнаного Придністров'я чергових військових навчань, в яких візьмуть участь і військовослужбовці зі складу російського миротворчого контингенту.

Про це йдеться в оприлюдненому комюніке Бюро з реінтеграції при уряді Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Недалеко від села Тернівка Слободзейського району (Придністровський регіон) було зафіксовано істотне скупчення військової техніки і спеціального військового обладнання. Подальша робота військових спостерігачів з ОКК була заблокована представниками командування миротворчих сил у Тирасполі. Під час роботи військових спостерігачів російські і придністровські військовослужбовці спішно евакуювали військову техніку та заблокували доступ спостерігачів до місця, де мають проходити військові навчання», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Конфлікт у Придністров’ї: Молдова констатує, що Росія не виконала зобов'язання

 Наголошується також, що військові навчання за участі військовослужбовців невизнаної Придністровської Молдавської республіки та за підтримки російського миротворчого контингенту грубо порушують статут миротворчої місії.

В Об'єднаній Контрольній комісії назвали ці дії провокаційними, здатними дестабілізувати ситуацію у регіоні.

За попередніми даними, початок військових навчань з імітацією форсування річки Дністер запланований на 5 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, військові навчання за участі російських військовослужбовців проводяться у Придністровському регіоні постійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-