Німеччина призупинила висилку в РФ юнака-ісламіста

Німеччина призупинила висилку в РФ юнака-ісламіста

Укрінформ
Німецька сторона призупинила депортацію в Росію молодого ісламіста на вимогу Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомляє у середу Zeit

«Бременська влада за ініціативою Страсбурзького суду з прав людини призупинила депортацію 18-річного ісламіста, якого вважають таким, що «представляє загрозу» в Росії. Остаточне рішення буде прийнято у найближчі декілька місяців», - йдеться у повідомленні.

Молодик у вівторок був уже на шляху в аеропорт Франкфурта, коли було оголошено про припис повернути його. Незадовго до цього федеральний Конституційний суд дав зелене світло для депортації. 

Читайте також: У Польщі аналізують, чи вимагати від Німеччини репарацій за Другу світову

18-літній ісламіст провів майже усе своє життя у Німеччині, але є громадянином Росії. Спецслужби вважають, що він симпатизує Ісламській державі (ІДІЛ), має суїцидальні думки і готовий вчинити теракт, убивши також і себе. У чаті з ісламістами він погодився вчинити напад на мирних жителів.

Закон дозволяє депортувати у прискореному порядку людей без німецького громадянства, які представляють ризик для безпеки Федеративної Республіки Німеччини або терористичну небезпеку. У даному випадку, очевидно, зіграв роль вік підозрюваного.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Німеччині сталося декілька терактів, найбільший з яких - напередодні Різдва, його виконавцями стали громадяни інших держав, яких влада збиралася депортувати, але з бюрократичних причин не встигла цього зробити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-