Однопартієць Меркель назвав крокодилячими сльозами

Однопартієць Меркель назвав крокодилячими сльозами "страждання" ЄС через санкції США

Укрінформ
Представник Християнсько-демократичного союзу (партія канцлера Ангели Меркель) у комітеті Бундестагу у закордонних справах Родер Кізеветтер на відміну від багатьох німецьких політиків підтримує нові санкції США проти Росії.

Про це депутат заявив в інтерв'ю німецькій радіостанції Deutschlandfunk.

"Я думаю, там багато перебільшено", - відповів політик на запитання, чи бачить він у такому ж "похмурому світлі" майбутнє санкцій, як і багато інших у Європі, вказавши при цьому, що документ не означає автоматичного застосування санкцій проти європейських фірм. А "страждання" Брюсселя з приводу того, що співпраця між ЄС і США не є настільки тісною, як цього хотілося б, вважає "крокодилячими сльозами".

На думку Кізеветтера, Німеччина та Європейський Союз мають визнати, вони змогли досягти такого консенсусу з Конгресом, який зобов'язав президента Дональда Трампа вести тісні консультації з ЄС з питання санкцій. Він також нагадав слова представника МЗС ФРН про те, що в переробленому законопроекті були враховані зауваження європейської сторони.

Читайте також: Габріель нагадав США про суть антиросійських санкцій

Кізеветтер переконаний, що головна мета санкцій - змусити Росію дотримуватися норм міжнародного права, а не просування економічних інтересів США. Він також вважає, що і німецьким компаніям не завадило б зробити внесок у відновлення верховенства права, а не тільки вивчати торговельні угоди. Депутат вважає важливим пояснювати народу, що ФРН та ЄС турбує в першу чергу справедливий порядок, а не комерційна вигода.

Він вважає неправильним, що такі проекти як "Північний потік-2" позиціонують у Німеччині як "суто комерційні".

"Цей проект у вищій мірі політичний, і повинен стати, як це бачиться США, по суті тривожним дзвінком для нас, європейців про те, щоб ми бачили нашу зовнішню енергетичну політику як частину політики безпеки, і стратегічні інтереси бачили в більшій незалежності Європи, а не в односторонній співпраці з Росією", - каже депутат бундестагу.

Він вважає, що будівництво цього газопроводу не є необхідним зараз, до того ж це ущемляє інтереси сусідів – України, країн Балтії та Польщі.

Політик також підкреслив, що було б нерозумно європейцям і американцям дозволити розкол через санкції, оскільки "причиною санкцій є не Трамп, а незаконна анексія Криму та дестабілізація на сході України".

Як раніше повідомляв Укрінформ, новий пакет санкцій США викликав різку реакцію в Берліні і Брюсселі, деякі політики навіть заговорили про "торговельної війни" між трансатлантичними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-