США і Росія поки не домовилися про повернення дипломатичних дач

США і Росія поки не домовилися про повернення дипломатичних дач

Укрінформ
Болюче для російської сторони питання виведення з-під санкцій двох об'єктів, так званих "дипломатичних дач" на території США, станом на сьогодні залишається без досягнутих домовленостей.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Стосовно Дач. Переговори з цього питання продовжуються і, як ви знаєте, до них з нашого боку залучений (заступник держсекретаря США – ред.) Том Шеннон. На сьогодні поки не прийнято жодних рішень", - зазначила представник Держдепу.

Читайте також: Тіллерсон виступає за продовження санкцій проти Росії - Держдеп

Вона підкреслила, що попри звинувачення російської сторони у обмежені її права використовувати дипломатичне майно РФ на території США, офіційний Вашингтон "має повноваження виселяти ці установи та обмежувати допуск до цих установ через ту діяльність, яка там мала місце".

Читайте також: Сенатори США закликали Держдеп не повертати дипломатичні дачі Росії

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року адміністрація президента Барака Обами запровадила санкції проти Росії через її втручання у вибори в США. Зокрема, з країни були видворені 35 дипломатів, а також обмежений доступ до двох дипломатичних дач у штатах Нью-Йорк і Мериленд. За інформацією американських спецслужб, ці об'єкти використовувалися росіянами в розвідувальних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-