Тіллерсон виступає за продовження санкцій проти Росії - Держдеп

Тіллерсон виступає за продовження санкцій проти Росії - Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон продовжує бути твердо переконаним у необхідності збереження санкцій проти Росії, поки вона не виконає умов, досягнутих раніше.

З такою заявою виступила у вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США речниця відомства Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар, наскільки я знаю, чітко висловив свою позицію щодо санкцій проти Росії. Ми тут говорили про дуже багато проблем, з якими зараз стикається Україна, і як ми очікуємо та маємо твердий намір зберігати санкції чинними, поки Росія не зупинить свої провокаційні дії, які спричинили введення цих санкцій", - заявила Науерт.

Читайте також: Тіллерсон розмірковує над своєю відставкою - ЗМІ

Водночас, вона відмовилась коментувати позицію держсекретаря щодо законодавства з новими санкціями проти Росії, яке наразі проходить процедуру затвердження в американському Конгресі. У цьому зв'язку речник відомства підкреслила, що держсекретар "продовжує мати занепокоєння, дуже уважно слідкує за розвитком ситуації в Україні" та вважає, що Росія "повинна зробити набагато більше для того, щоб позиція США змінилася".

Читайте також: Нові санкції проти РФ: у Сенаті кажуть, над проектом ще треба попрацювати

При цьому Науерт також підкреслила, що позиція глави Держдепартаменту США щодо санкцій проти РФ, введених через втручання у вибори в США, також залишається твердою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-