Нові санкції проти РФ: у Сенаті кажуть, над проектом ще треба попрацювати

Нові санкції проти РФ: у Сенаті кажуть, над проектом ще треба попрацювати

Укрінформ
Впливовий республіканець Боб Коркер, голова комітету Сенату США у закордонних справах, назвав передчасним оголошення про досягнення законодавцями угоди щодо проекту нових санкцій проти РФ.

Про це повідомляє Reuters

"Нам треба попрацювати ще трохи", - сказав Коркер журналістам у Сенаті. Він відзначив, що складнощі можна вирішити швидко, але відмовився назвати конкретні часові рамки.

Республіканці та демократи Палати представників і демократи Сенату в суботу повідомили, що уклали угоду, яка дозволить проголосувати за законопроект про санкції в Палаті представників у вівторок.

Співробітники Палати представників чекають, що законопроект буде схвалений переважною більшістю.

Читайте також: Волкер каже, що зараз у США вирішують питання оборонної зброї для України

Проте Коркер заявив, що оголошення про угоду "здається деякою мірою передчасним".

"Він ще не готовий, але схоже, що ми рухаємося у правильному напрямку", - сказав Коркер. Він також додав, що розбіжності, зокрема, стосуються санкцій відносно Північної Кореї, які були додані до законопроекту про санкції проти Ірану та Росії, схвалений майже усіма сенаторами у червні.

Він сказав, що Сенат і співробітники Палати представників ще обговорюють це питання.

Як повідомляє агентство, більш ранню версію законопроекту, що включає санкції проти РФ та Ірану, 15 червня схвалили 98 сенаторів, тоді як двоє висловилися проти. Проте документ так і не дійшов до голосування в Палаті представників, оскільки адміністрація Трампа виступила проти положень, що включають вимогу до президента отримувати схвалення Конгресу перед тим, як пом'якшити санкції відносно Москви.

Відносини Трампа з Росією знаходяться у центрі уваги перші півроку його президентства, оскільки у ході передвиборної кампанії він закликав до налагодження діалогу з Москвою, а також на фоні розслідування можливої змови його передвиборного штабу з Росією для впливу на підсумки президентських виборів у США.

Законопроект про нові санкції став черговою спробою членів Конгресу перешкодити Трампу пом'якшити обмеження відносно Москви.

Нова версія документа включає санкції проти КНДР, але зберігає більшість положень законопроекту, схваленого Сенатом.

Коркер відзначив, що з суботи веде контакти з адміністрацією Трампа. За його словами, він розраховував, що чиновники прийдуть "до більш глибокого розуміння".

У понеділок прес-секретар Білого дому Сара Сандерс сказала, що Трамп вивчить законопроект, щоб зрозуміти, чи є він "найкращою угодою" для американського народу, а потім вирішить, підтримати його чи ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-