Сенатори США закликали Держдеп не повертати дипломатичні дачі Росії

Сенатори США закликали Держдеп не повертати дипломатичні дачі Росії

Укрінформ
Четверо американських сенаторів від Демократичної партії звернулися з відкритим листом до Державного департаменту США із закликом не погоджуватись на повернення дипломатичних дач Росії у штатах Мериленд і Нью-Йорк.

Лист підписали сенатори Чак Шумер, Бен Кардін, Кри Ван Холлен і Кирстен Джиллибренд, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми наполегливо закликаємо Державний департамент зараз не повертати дипломатичні установи в Меріленді та Нью-Йорку уряду Російської Федерації", - йдеться у зверненні перед запланованою зустріччю у Вашингтоні на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Читайте також: Екс-президента США госпитализируют

Як наголосили члени Сенату, російський уряд "нічого не зробив", щоб заслужити повернення їхнього доступу до цих будівель. Законодавці вважають, що продовження обмежень на доступ до дипломатичних об'єктів для РФ допоможе уникнути просування російським урядом власних інтересів на території Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, російська сторона наполегливо порушує питання на рівні зовнішньополітичних відомств щодо повернення дипломатичних дач, які потрапили під санкції Обами в грудні минулого року через втручання Росії у президентські вибори в США. Як зазначали в Держдепі, ця тема мала бути обговорена під час зустрічі заступника держсекретаря США Тома Шеннона із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим минулого місяця в Санкт-Петербурзі. Натомість російська сторона скасувала цю зустріч в останній момент після розширення Вашингтоном санкцій проти РФ.

Читайте також: Трамп хотів би запросити Путіна в Білий дім, але не зараз

Після серії переговорів американська і російська сторони домовились, що зустріч у форматі Шеннон-Рябков відбудеться на початку наступного тижня в Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-