Трамп хотів би запросити Путіна в Білий дім, але не зараз

Трамп хотів би запросити Путіна в Білий дім, але не зараз

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не виключає, що в певний час запросить російського президента Володимира Путіна до Вашингтона з метою продовження діалогу на найвищому рівні, однак вважає, що поки потрібний момент для цього не настав.

Про це американський лідер сказав у розмові з журналістами на борту номер один під час слідування до Франції, зміст якої Білий дім оприлюднив у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У правильний час. Я не думаю, що зараз правильний час для цього, але відповідь – так, запросив би", - відповів Трамп на запитання, чи надіслав він запрошення російському лідеру.

Читайте також: Трамп відреагував на скандал із сином: Так вчинила би більшість політиків

Президент США при цьому підкреслив, що було би найпростіше не запрошувати Путіна чи взагалі припинити контакти з Росією, але він вважає за краще підтримувати відкрите спілкування з РФ, назвавши її другою найпотужнішою ядерною державою у світі.

"Якщо ви не маєте діалогу, то ви напевно маєте бути дурнями", - зазначив Трамп.

Читайте також: Дональд Трамп і його російські друзі: хто вони?

Він також зауважив, що при нагоді спитає у Путіна, кого той сподівався побачити новим президентом у США. "Наступного разу, коли я спілкуватимуся з Путіним, я запитаю його:" За кого ви були насправді?" Оскільки я не вірю, що він міг бути за мене",- розповів глава Білого дому.

Нагадаємо: президент США Дональд Трамп неодноразово піддавався критиці всередині країни за його симпатії до російського лідера та бажання зблизитися у відносинах з Кремлем. Крім того, зараз ФБР і кілька комітетів у Конгресі США проводять ряд паралельних розслідувань, які мають встановити ступінь втручання Росії у президентські вибори в США з метою підтримки одного з кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-