У Конгресі США прогнозують значну більшість за нові санкції проти РФ

У Конгресі США прогнозують значну більшість за нові санкції проти РФ

Ексклюзив
Укрінформ
Законопроект H.R.3203 з новим пакетом санкцій проти Росії, який Палата представників США розгляне у вівторок, буде затверджений переважною більшістю, здатною навіть подолати можливе вето президента Трампа.

Таке переконання в коментарі Укрінформу висловили в понеділок одразу два експерта в Вашингтоні.

"Ми бачили по результатах голосування в Сенаті, що підтримка серед республіканців є широкою", - зауважив провідний експерт аналітичного центру "Атлантична рада" Аріель Коен.

Читайте також: Канадська опозиція виступає за потужні санкції проти Росії

Він нагадав, що документ з подібним змістом вже був затверджений верхньою палатою в червні з результатом 98 зі 100 законодавців. Це означає, що не тільки демократи, але й провладна Республіканська партія виступає за обмеження повноважень президента США в плані послаблення санкцій проти Росії.

Водночас, як зазначив Коен, в нижній палаті підтримка конгресменів не буде абсолютною.

"Існує невелика меншість, яка не підтримує політику санкцій (проти Росії – ред.) та налаштована більше про-російськи, ніж основний масив конгресменів і сенаторів. Тим не менше, голосування відбудеться зі значною перевагою", - спрогнозував експерт.

Читайте також: У Канаді збирають підписи за посилення санкцій проти Росії

Колишній посол США в Україні, а зараз директор Євразійського центру ім. Діну Патрічіу "Атлантичної ради" Джон Гербст також не сумнівається, що законопроект має всі шанси для того, щоб бути затвердженим.

"Вже зараз ясно, що буде значна більшість, яка проголосує за цей законопроект. Адже він запроваджує нові санкції для Росії не тільки через її агресію проти України, але також через втручання Москви в наші вибори. Це правильний розвиток подій", - підкреслив екс-посол.

Читайте також: У Трампа заявили, що Білий дім - за жорсткіші санкції щодо РФ

Він також висловив упевненість, що документ у Палаті представників підтримає більшість, достатню для того, щоб подолати можливе вето президента.

Як зауважив Гербст, це означатиме, що Конгрес вирішив взяти у свої руки питання санкцій проти Росії "через те, що адміністрація президента Трампа не достатньо жорстко реагує на агресію РФ". За його словами, президент має усвідомлювати, що така політика відображає інтереси Сполучених Штатів.

Читайте також: Конгрес США опублікував новий законопроект про антиросійські санкції

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок нижня палата Конгресу США планує винести на голосування проект закону H.R.3203 "Акт з протистояння дестабілізуючим діям Ірану – 2017", який містить окремий розділ із санкціями проти Росії. Причому, крім введення нового пакету обмежень, документ зменшує повноваження президента послаблювати вже існуючі санкції та закріплює їх за Конгресом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-