Канадська опозиція виступає за потужні санкції проти Росії

Канадська опозиція виступає за потужні санкції проти Росії

Укрінформ
Канада має застосовувати проти Росії дієві санкції, які примусять режим Путіна припинити свої незаконні дії.

Таку думку висловив лідер Консервативної партії Канади Ендрю Шир, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Консервативна партія завжди боролася за потужні санкції, які є не лише символічним виразником наших поглядів, а дійсно справляють вплив та заохочують режим Путіна змінити свої дії», - сказав Шир.

На його переконання, канадський санкційний режим проти РФ має передусім бути ефективним. «Важливо надіслати Росії чіткий сигнал і зробити так, аби наші санкції мали практичний результат й справляли той вплив, заради якого задумувалися», - наголосив лідер парламентської опозиції.

Читайте також: У Канаді збирають підписи за посилення санкцій проти Росії

Окрім цього, Шир підтримав ухвалення Канадою так званого «акту Магнітського». 

«Депутати від Консервативної партії очолили боротьбу за «акт Магнітського», аби дати змогу притягти чиновників до відповідальності за те, що вони вчинили у Росії», - підсумував він.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент та Естонія. Цього року їх прикладу послідувала Канада, дозволивши МЗС накладати санкції на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу. Однак у зовнішньополітичному відомстві цією можливістю поки не скористалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-