У Канаді збирають підписи за посилення санкцій проти Росії

У Канаді збирають підписи за посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
У федеральному парламенті Канади триває збір підписів за петицію, яка закликає уряд розширити санкції проти Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, петиції не вистачає трохи більше 300 голосів, аби потрапити на обговорення до парламенту.

Автори петиції звертають увагу народних обранців на "систематичні порушення урядом Росії прав людини усередині країни та за кордоном" та "пропагандистську війну, яку Росія веде проти країн НАТО". Депутатів також закликають унести до так званого "акту Магнітського" російських чиновників, які зловживають владою.

Петиція вже отримала підтримку депутата від Консервативної партії Тома Кміца.

Якщо до 16 серпня петиції вдасться набрати необхідну кількість підписів, її можна буде винести на обговорення до сесійної зали парламенту. У такому разі уряд буде зобов’язаний протягом 45 днів надати письмову відповідь.\

Читайте також: Reuters: Берлін закликає ЄС запровадити санкції проти Росії через "кримські" турбіни

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент та Естонія. Цього року парламент Канади дозволив МЗС накладати санкції на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, однак у зовнішньополітичному відомстві іще ним не скористалися. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-