Росія

Росія "оновила" рекорд з відтоку іноземного капіталу - понад $1,6 мільярда

Укрінформ
Іноземні інвестори з кінця лютого вивели із російських акцій понад 1 млрд 600 млн дол. Це максимальний відтік за останні три з половиною роки.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на дані Emerging Portfolio Fund Research. 

«Четвертий місяць поспіль іноземні інвестори скорочують вкладення в активи РФ. За цей час вони вивели з російських акцій понад 1,6 млрд дол. - максимальний відтік за останні три з половиною роки. Втеча інвесторів пов'язана з нереалізованими очікуваннями щодо зближення США та Росії, загостренням корпоративного конфлікту між «Роснефтью» і АФК «Система», а також падінням цін на нафту», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія змінює архітектуру безпеки в Європі завдяки воєнним діям й енергетиці - Ващиковський

Водночас збільшуються інвестиції в активи інших країн, що розвиваються. Так, тільки з 26 червня по 2 липня фонди таких ринків залучили близько двох мільярдів доларів, а за чотири місяці - майже 28 млрд.

За словами учасників ринку, подальший розпродаж активів російських фондів можливий. У липні палата представників американського Конгресу може розпочати розгляд нових санкцій відносно Росії у відповідь на її втручання у торішню президентську кампанію в США та на її дії в Україні і Сирії. Сенат посилення санкцій вже схвалив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-