Росія продовжила свої контрсанкції до кінця 2018 року

Росія продовжила свої контрсанкції до кінця 2018 року

Документ
Укрінформ
У відповідь на рішення Євросоюзу щодо антиросійських санкцій Москва продовжила свої контрсанкції до кінця 2018 року.

Відповідний указ підписав президент РФ Володимир Путін.

"Указ набирає чинності з дня його підписання", - йдеться в документі, опублікованому на офіційному порталі правової інформації РФ.

Раніше Путін заявив, що питання контрсанкций буде вирішуватися залежно від відносин із партнерами, вони зніматимуться по мірі скасування обмежень стосовно Росії.

"Будемо дивитися, як складатимуться відносини з країнами, які вводять обмеження щодо нашої економіки. Щодо нескінченного продовження якихось обмежень, якщо наші партнери щодо нашої економіки санкції зніматимуть, то ми теж повинні будемо це робити, бо інакше ми зіткнемося з проблемами в рамках СОТ", - сказав він.

Як повідомлялося, 6 серпня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону ввезення в країну продуктів зі США, країн Європейського союзу, Канади, Австралії і Норвегії. Таким чином, Москва відповіла на санкції, введені щодо неї після анексії Криму і втручання Росії в конфлікт на сході України. Пізніше до указу були внесені ще кілька країн.

З липня 2015 року виявлені в Росії санкційні товари почали знищувати. За даними Россільгоспнагляду, на кінець січня 2017 року знищено майже 9 тисяч тонн овочів і фруктів, а також понад 300 тонн м'яса, молока та сирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-