Контрсанкції Росії не позначилися на Заході - експерти

Контрсанкції Росії не позначилися на Заході - експерти

Укрінформ
Збитки від російських контрсанкцій для економіки західних країн є неістотними. Такого висновку на підставі даних Eurostat та бази ООН Comtrade дійшли експерти Інституту Гайдара, Всеросійської академії зовнішньої торгівлі та Академії народного господарства і держслужби.

Про це повідомляє DW.

Випадки, коли скорочення поставок у Росію призвело б до значного падіння обсягів експорту "санкційних" країн, поодинокі. Більшість країн, на які поширюються російські санкції, компенсували втрату російського ринку поставками в інші країни, а також збільшили експорт продовольчих товарів.

У дослідженні наголошується, що в деяких країнах за останні два роки показники експорту різко знизилися, однак це пов'язано не з російським ембарго, а з загальним падінням. Відзначається також, що ініціатори санкцій проти РФ - США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція - постраждали від російських обмежувальних заходів менше, ніж Норвегія, Фінляндія, прибалтійські країни і Польща, які протягом багатьох років поставляли в Росію продовольчу продукцію.

У свою чергу раніше Міністерство торгівлі США розширило список компаній та організацій, які потрапляють під санкційні обмеження за порушення міжнародного права і розпалювання конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-