У ФРН уважно стежать за переслідуванням російської правозахисниці

У ФРН уважно стежать за переслідуванням російської правозахисниці

Укрінформ
Невідповідне покарання для голови Союзу «Жінки Дону» Валентини Череватенко може зашкодити співпраці між РФ і Німеччиною.

З такою заявою в суботу виступив уповноважений німецького уряду у співпраці з РФ, країнами Центральної Азії і Східного партнерства, депутат Бундестагу Гернот Ерлер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Судимість (Череватенко) стала б ударом по співпраці на рівні громадянського суспільства між нашими країнами», - заявив Ерлер.

Він знаходить тяжкість кримінального переслідування голови союзу «Жінки Дону», лауреата франко-німецької премії в сфері захисту прав людини за 2016 рік «невідповідною». Ерлер пообіцяв, що уряд ФРН уважно стежитиме за розвитком подій навколо цієї справи.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Слідчий комітет Росії пред'явив Череватенко обвинувачення у справі про «злісне невиконання закону про «іноземних агентів». Максимальне покарання за такий злочин становить два роки позбавлення волі. Кримінальна справа проти Череватенко була відкрита в червні 2016 року.

Лауреат міжнародної премії «За права людини і верховенство закону» з 90-х років очолює правозахисну і миротворчу організацію Союз «Жінки Дона», розташовану в місті Новочеркаську Ростовської області. Організація веде роботу по всьому Півдню Росії, займаючись проблемами жінок та сім'ї, боротьбою з насильством в його різних проявах. Особливе місце в роботі Союзу завжди займала реабілітація жертв та учасників військових конфліктів, пише про неї Коаліція правозахисників.

Фонд “Жінки Дону" був заснований в 2013 році, він, зокрема, отримував фінансування від німецького Фонду імені Генріха Белля.

Череватенко відома своєю активністю в рамках проекту українсько-російського діалогу. Як член громадської наглядової комісії Ростовської області опікувалася станом Надії Савченко під час її голодування в Ростовському СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-