РФ направила ядерні бомбардувальники в бік Японії у день візиту Тіллерсона - ЗМІ

РФ направила ядерні бомбардувальники в бік Японії у день візиту Тіллерсона - ЗМІ

Укрінформ
У той час як держсекретар США Рекс Тіллерсон в середу здійснює перший на цій посаді візит до Москви, російська сторона здійснила провокаційні дії, запустивши ядерні бомбардувальники у напрямку Японії - союзника США в Тихоокеанському регіоні.

Про це повідомив у середу американський телеканал Fox News із посиланням на відразу два джерела в адміністрації президента США.

"Вперше за майже три місяці Росія в середу запустила поблизу Японії бомбардувальники типу "Ведмідь" (Ту-95 за класифікацією НАТО – ред.), здатні нести ядерну зброю, що стало однією з ознак зростання напруженості в регіоні останнім часом", - цитує співрозмовників видання.

За словами американських чиновників, йдеться про три російські бомбардувальники Ту-95, які вилетіли з авіабази Українка в східній частині Росії в напрямку Японського моря, залишаючись у міжнародному повітряному просторі. При цьому повідомляється, що їхній політ супроводжував літак-розвідник Іл-20.

Один із посадовців зауважив, що тут "явно йшлося про відправлення месиджу" з боку Москви.

Ця провокація з боку Росії відбулася під час візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Москви - першої поїздки високопоставленого члена кабінету президента Трампа до РФ, підкреслюється в матеріалі. При цьому зазначається, що пара російських бомбардувальників востаннє наближалася до берегів Японії наприкінці січня.

Майже два роки тому, 4 липня 2015 року, російські бомбардувальники пролетіли за 40 миль від узбережжя американського штату Каліфорнія. Того ж дня президент РФ Путін зателефонував президентові США Бараку Обамі, щоб побажати йому щасливого Дня незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-