Лавров зустрів Тіллерсона докорами, той гідно парирував

Лавров зустрів Тіллерсона докорами, той гідно парирував

Укрінформ
Російська сторона зустріла державного секретаря США Рекса Тіллерсона жорсткими докорами щодо "неприпустимого" ракетного удару по авіабазі режиму Башара Асада в Сирії минулого тижня.

Так охарактеризував початок візиту держсекретаря США до Москви американський телеканал ABC News.

У свою чергу, глава Держдепу без зайвих занепокоєнь запропонував обговорити всі відмінності в поглядах.

"Лавров розкритикував США за авіанальоти на урядові сили президента Сирії Башара аль-Асада, попередивши, що ці дії були неприйнятними для Росії, й дорікнув адміністрації Трампа за непослідовну зовнішню політику та незаповнені посади в Державному департаменті", - зазначає телеканал.

У цьому зв'язку в матеріалі наводиться цитата Лаврова.

"Я буду відвертий, що ми маємо багато питань відносно дуже неоднозначних, а також суперечливих ідей по всьому спектру двостороннього й міжнародного порядку денного в Вашингтоні",- зазначив Лавров, який вільно володіє англійською, через перекладача.

Він назвав ракетну атаку на сирійську авіабазу Шайрат "тривожними діями" та "незаконним нападом на Сирію". За його словами, "принципово важливо не допустити, щоб такі дії повторилися в майбутньому". Тим не менше, Лавров висловив бажання працювати зі США, особливо в питаннях боротьби з тероризмом.

Держсекретар Тіллерсон, зі свого боку, твердим тоном відповів, що нинішня зустріч в Москві відбувається у важливий момент для двосторонніх відносин.

"Ми можемо уточнити охоплення загальних цілей, що становлять спільний інтерес, навіть коли наші тактичні підходи можуть відрізнятися, а також прояснити профіль різких відмінностей, щоб краще зрозуміти, чому існують ці відмінності, і які перспективи для їх звуження можуть бути", - зазначив глава Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-