Потік біженців до Німеччини значно скоротився - МВС

Потік біженців до Німеччини значно скоротився - МВС

Укрінформ
Впродовж перших трьох місяців 2017 року до Німеччини прибули близько 47 тисяч біженців.

Відповідні дані в понеділок оприлюднило Міністерство внутрішніх справ країни, повідомляє DW.

"Більшість прибулих - це громадяни Сирії (близько 11 тисяч), Іраку (близько 4 тисяч) та Афганістану (близько 3 тисяч осіб)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кожен місяць в країну прибувають близько 14-15 тисяч шукачів притулку, однак порівняно з минулим роком їх кількість помітно скоротилася. Рік тому з січня по березень в країні зареєстрували майже 174 тисячі новоприбулих біженців.

Згідно з даними Федерального відомства у справах міграції та біженців, у першому кварталі 2017 року від мігрантів надійшло близько 60 тисяч заявок про надання притулку. За цей же період було прийнято рішення щодо 222 тисяч таких заявок. У 37 відсотках випадків у наданні притулку було відмовлено. Станом на кінець березня на розгляді у відомстві все ще перебувало близько 278 прохань, щодо яких рішення ще не прийняті.

Як заявив раніше глава Міністерства внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, зменшенню припливу біженців сприяло закриття "балканського маршруту", по якому мігранти нелегально переміщалися в Західну Європу, а також угода щодо біженців, укладена між ЄС і Туреччиною у другому кварталі 2016 року.

Ще одна причина спаду припливу біженців - скорочення кількості мігрантів з Алжиру, Марокко та Тунісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-