У Німеччині біля російського посольства планували теракт - ЗМІ

У Німеччині біля російського посольства планували теракт - ЗМІ

Укрінформ
Німецьким правоохоронним органам можливо вдалося запобігти теракту перед російським посольством у Берліні.

Про це повідомила газета Der Tagesspiegel, передає DW.

"У Федерального відомства з охорони конституції є інформація про те, що затриманий два дні тому 24-річний марокканець планував влитися в натовп під час однієї з акцій протесту перед диппредставництвом, розташованим у центрі Берліна на вулиці Унтер ден Лінден, і влаштувати теракт", - йдеться в повідомленні.

Нині йде розслідування того, що конкретно планував Мохамед Б.-Х., пише далі газета.

Слідство стосовно затриманого марокканця веде прокуратура Дрездена, повідомив представник відомства Стів Шульце-Райнхольд газеті Leipziger Volkszeitung. Він підтвердив, що йдеться про підозру в підготовці тяжкого насильницького злочину, що загрожував безпеці держави.

Як зазначає далі видання, очевидно наявна у слідства інформація є недостатньою для того, щоб помістити затриманого у слідчий ізолятор. Прокуратура підтвердила, що нині Б.-Х. перебуває під арештом строком на 14 днів.

9 квітня газета Leipziger Volkszeitung повідомила про затримання на день раніше північноафриканця в гуртожитку для біженців у селі Борсдорф під Лейпцигом. За даними видання, чоловік планував вчинити теракт у Берліні.

Фото: @imago

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-