У Мінсоцполітики пояснили євродепутатам ситуацію з переселенцями

У Мінсоцполітики пояснили євродепутатам ситуацію з переселенцями

Укрінформ
Україна робить усе можливе для вирішення соціальних проблем внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях.

Про це заступник міністра соцполітики Олександр Привалов заявив під час робочої зустрічі з доповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань міграції, біженців та переміщених осіб, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«З початком російської агресії на Сході країни уряд зіштовхнувся з проблемами, які неможливо було передбачити та спрогнозувати в умовах мирного часу. Тому ми вимушені діяти прямо зараз та негайно вживати рішучих заходів, використовуючи нестандартні механізми в умовах обмежених ресурсів. Україна робить усе можливе для вирішення соціальних проблем внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях», - зазначив Привалов.

Урядовець поінформував учасників зустрічі про стан справ у сфері соціального захисту вимушених переселенців і мешканців тимчасово непідконтрольних територій.  Він акцентував увагу присутніх на тому, що неможливо розглядати питання соціального забезпечення громадян України, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях, без врахування контексту військових дій, що відбуваються там і сьогодні.

«Українські громадяни мають законне право на соцзахист та соцзабезпечення, яке є невід'ємним. При цьому ми констатуємо той факт, що на тимчасово непідконтрольних українських територіях влада об'єктивно не може забезпечити діяльність державних органів соцзахисту. Саме тому, щоб отримати грошові виплати, гарантовані законом, українці мають проходити фізичну ідентифікацію на підконтрольній території принаймні раз на два місяці», - додав заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-