У Бонні проходить зустріч глав МЗС G20

У Бонні проходить зустріч глав МЗС G20

Укрінформ
У Бонні в четвер відкривається зустріч міністрів закордонних справ "Великої двадцятки", в якій цього року головує Німеччина.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

Ця зустріч, за словами її господаря, Зігмара Габріеля, має надати можливість "провести в неформальній обстановці дискусію про роль зовнішньої політики в подоланні глобальних викликів і надати імпульси зміцненню механізмів запобігання кризам і розбудові мирного і справедливого світового порядку.

У програмі - обговорення "Порядок денний - 2030". "Велика Двадцятка" може стати центральним гравцем у виконанні цієї глобальної програми розвитку, вважають в Берліні.

Однією з центральних тем буде кризовий менеджмент. "Невід'ємною частиною зовнішньої політики має бути здатність на ранній стадії розпізнавати кризи", заявив напередодні Габріель, маючи на увазі не лише політичні кризи, а й екологічні виклики.

Ще одним з центральних пунктів порядку денного є співпраця з Африкою - як допомогти континенту боротися з бідністю, зміцнити держструктури і краще використовувати потенціал країн.

Уперше у зустрічі бере участь новий держсекретар США Рекс Тіллерсон. Він має намір поговорити в двосторонньому форматі з російським колегою Сергієм Лавровим. Серед тем - конфлікт в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-