Міністри оборони країн

Міністри оборони країн "Вишеградської четвірки" обговорили оборону східного флангу НАТО

Укрінформ
Міністри оборони Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини обговорили функціонування Вишеградської бойової групи ЄС під час чергового бойового чергування в 2019 році і свій внесок в оборону східного флангу НАТО.

Про це під час спільної прес-конференції міністрів в населеному пункті Неполоміце (південь РП) повідомили міністри оборони чотирьох країн, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Ми визначили її структуру, дії, дали вказівки генштабам щодо визначення детальної структури (бойової групи – ред.)”,- заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

За його словами, розміщення на східному фланзі НАТО американських підрозділів гарантуватиме безпеку країнам регіону. Міністри також погодилися, що оборонна складова ЄС не повинна дублювати чи якимось чином суперечити бойовим можливостям НАТО.

Міністри підкреслили готовність захищати східні кордони Альянсу. Вони обговорили присутність військ “четвірки” у балтійських країнах в цьому році. Зокрема, у першому кварталі цього року чеський підрозділ дислокуватиметься у Литві, у другому кварталі словацький - у Латвії, у третьому кварталі угорські сили дислокуватимуться в Естонії, а в четвертому кварталі Польща вишле свій військовий компонент до Латвії.

Предметом переговорів міністрів було також передова присутність військ країн "четвірки" на східному фланзі. До червня начальники генштабів повинні підготовити попередні рекомендації у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-