Brexit: від Мей очікують заперечення

Brexit: від Мей очікують заперечення "часткового членства" Британії в ЄС

Укрінформ
Британія не добиватиметься домовленостей із ЄС, які дозволятимуть "часткове" членство у блоці. 

Про це, як очікується, має заявити прем'єр-міністр країни Тереза Мей у своїй промові, запланованій на вівторок, повідомляє агентство Reuters із посиланням на офіс британського прем'єра.

"Ми хочемо добитися нового та рівноправного партнерства між незалежною, самоврядованою, глобальною Британією та нашими друзями і партнерами у ЄС", - цитує видання слова Мей відповідно до заздалегідь опублікованих її офісом витягів з тексту.

Як зазначається, Мей повідомить, що Британія не добиватиметься будь-якого варіанту, який залишатиме її наполовину у ЄС, наполовину поза його межами.

"Ані часткове членство у ЄС, асоційоване членство або будь-який варіант, який залишатиме нас наполовину тут, наполовину там. Ми не шукаємо моделі, якою вже можуть користуватися інші країни. Ми не добиватимемося збереження частин членства, коли вийдемо", - цитує видання майбутню промову.

Водночас, як очікується, Мей скаже, що Британія та ЄС залишатимуться близькими партнерами та друзями.

"Ми залишатимемося надійними партнерами, союзниками та близькими друзями. Ми хочему купувати ваші товари, продавати наші, торгувати з вами настільки вільно, наскільки це можливо, і працювати разом для забезпечення більшої безпеки для всіх нас та процвітання через тривалу дружбу", - цитує видання майбутню промову Мей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-