Шидло: Польща відкрита для діалогу, але Єврокомісія не сприймає аргументів

Шидло: Польща відкрита для діалогу, але Єврокомісія не сприймає аргументів

Укрінформ
Єврокомісія не розуміє аргументів польського уряду і постійно має застереження з питань, які є внутрішньою справою Польщі.

Про це в четвер у Варшаві заявила глава польського уряду Беата Шидло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я теж не можу зрозуміти, чому Єврокомісія не може сприйняти аргументів Польщі і відмовитися від постійних зауважень до внутрішніх питань, адже треба чітко сказати, що це внутрішні справи”, - заявила Шидло. 

Вона підкреслила, що уряд Польщі є відкритим для діалогу з Єврокомісією і відповів на всі запитання, які мав Брюссель.

Шидло зауважила, що Конституційний суд РП, застереження до функціонування якого мала Єврокомісія, працює у нормальному режимі, а у змінах до закону про функціонування цього органу враховано й побажання ЄК. За її словами, Єврокомісія не дуже ретельно стежить за ситуацією в Польщі і свою позицію формує, спираючись на неповну і застарілу інформацію. 

На переконання прем’єрки, у Польщі зараз не відбувається нічого, що суперечило б європейському законодавству.

Шидло звернула увагу, що польська влада зараз має проблему з опозиційними партіями (блокування трибуни Сейму до сьогодні), але це внутрішня, а не міжнародна проблема.

Конституційна криза в Польщі виникла у листопаді 2015 року. Тоді влада й опозиція звинуватили одна одну в порушенні закону під час призначення суддів КС, що призвело до поглиблення кризи й ускладнення роботи цього органу. Торік у січні Єврокомісія розпочала процес попередньої оцінки стану верховенства права у Польщі. У січні та вересні в Європарламенті відбулися дискусії щодо стану демократії в Польщі. Представники польської влади неодноразово заявляли, що Єврокомісія перевищує свої повноваження, втручаючись у внутрішні справи Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-