Санкції США за кібератаки Росії можуть стосуватися ГРУ – Bloomberg

Санкції США за кібератаки Росії можуть стосуватися ГРУ – Bloomberg

Укрінформ
Ряд обмежень проти Росії через її втручання у президентські вибори в США, які адміністрація Барака Обами планує оголосити найближчим часом, стосуватимуться зокрема й Головного управління розвідки РФ.

Про це пише з посиланням на джерела, обізнані з процесом підготовки санкцій, американське інформаційне агентство Bloomberg

"Обмеження, про які планується оголосити в четвер, спрямовані проти чиновників в уряді Володимира Путіна, в тому числі деяких з них, пов'язаних з ГРУ – військовою розвідкою Росії", - зауважує видання.

Як було встановлено, саме ГРУ має зв'язки з приватними компаніями, що працюють у галузі кібербезпеки і які пов'язані зі зламом комп'ютерних серверів Національного комітету Демократичної партії США і окремих партійних високопосадовців.

"США вдарить по деяких російських державних інститутах і кіберкомпаніях, пов'язаних із ними", - уточнило інформагентству одне з джерел. 

Крім того, повідомляється, що таким чином США розширять дію указу президента Обами від 2015 року, що надавав йому можливості застосування економічних санкцій через кібератаки. 

Подібна реакція Вашингтона на втручання Росії у внутрішні справи США підвищує ймовірність ескалації відносин між Вашингтоном і Москвою попри обіцянку Трампа шукати можливості для поліпшення відносин із Путіним. Уряд Росії, який заперечує відповідальність за хакерські атаки, пообіцяв відповісти на нові санкції США контрзаходами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-