Трамп дистанціювався від планів Обами покарати РФ за втручання у вибори

Трамп дистанціювався від планів Обами покарати РФ за втручання у вибори

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп дистанціювався від планів адміністрації Барака Обами покарати Росію через її втручання в президентські вибори 2016 року.

З відповідною заявою він виступив перед журналістами у своєму маєтку на курорті Мар-а-Лаго (Флорида), пише The Washington Post.

"Я гадаю, що ми маємо жити своїм життям. На мою думку, комп'ютери дуже ускладнили життя", - відповів обраний президент на запитання, що він думає про плани нинішньої адміністрації запровадити санкції проти РФ через її ймовірні хакерські напади на установи демократів під час виборів.

Водночас він висловив сумнів, що Сполучені Штати мають потрібний рівень кібербезпеки.

Журналісти попросили його також прокоментувати заяву сенатора Ліндсі Грема, що санкції мають вдарити особисто по президентові РФ Володимиру Путіну і його близькому оточенню. Але Трамп не став ні підтримувати, ні заперечувати цієї ідеї. "Я не знаю, що він (сенатор Грем. – Ред.) робить. Я не розмовляв з ним. Як ви знаєте, він виступає проти мене", - сказав Трамп.

На запитання про те, як він планує відокремлювати свої глобальні бізнес-інтереси після набуття повноважень, обраний президент відповів: "Це дуже рутинна річ. Вона не має великого значення". При цьому він зауважив, що "не збирається не мати нічого спільного" зі своїм бізнесом.

Як передавалося, президент США Барак Обама заявив про відповідь Росії за хакерські атаки, які можливо вплинули на результат президентських виборів в США.

Раніше в Білому домі підтвердили звинувачення на адресу президента РФ Володимира Путіна в тому, що з його схвалення російська розвідка проводила хакерські атаки під час виборів президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-