РНБО ввела санкції проти

РНБО ввела санкції проти "депутатів Думи" від Криму і суддів політв'язнів

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони України запровадила додаткові санкції через триваючу гібридну агресію РФ проти України проти фізичних і юридичних осіб держави-агресора.

Відповідне рішення Рада нацбезпеки прийняла на засіданні 29 грудня, повідомляє прес-служба РНБО.

 "Зокрема, застосовано санкції проти осіб, незаконно обраних до Державної думи Росії за результатами так званих виборів, проведених окупаційною владою на території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя, членів так званих виборчих комісій, українських підприємств у Криму, що були незаконно перереєстровані за російським законодавством. Також санкції запроваджено щодо посадових осіб російських правоохоронних органів і судів, причетних до незаконного утримання українських громадян у Росії", - йдеться у повідомленні.

РНБО також застосувала санкції до колишніх керівників України, які оголошені в розшук і переховуються за кордоном та причетні до фінансування терористичної діяльності і гібридної агресії Росії проти України.

Крім того, запроваджено санкції проти підконтрольних Росії юридичних осіб, причетних до ведення Росією гібридної війни проти України в інформаційній сфері та кіберпросторі. Для забезпечення прозорості і синхронізації дії всі санкції, застосовані до фізичних і юридичних осіб, продовжено на 1 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-