У Румунії прокоментували політ Рогозіна над своєю територією

У Румунії прокоментували політ Рогозіна над своєю територією

Укрінформ
Введені Євросоюзом санкції проти Росії, зокрема, проти високопоставлених російських чиновників, не забороняють політ цих осіб над територією держав ЄС, якщо ці польоти здійснюються на борту звичайних цивільних авіарейсів.

Так в МЗС Румунії прокоментували нещодавній політ над територією країни російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У зв'язку з інформацією про політ над територією Румунії літака, на борту якого перебував Дмитро Рогозін, уповноважений МЗС має уточнити, що санкційний режим, введений 17 березня 2014 року щодо російських фізичних осіб, які загрожують територіальній цілісності і незалежності України, не забороняє польоти цих осіб у повітряному просторі ЄС, якщо ці польоти здійснюються звичайними цивільними літаками», - йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства Румунії.

Підкреслюється також, що введення подібних санкцій суперечило б Чиказькій конвенції з міжнародної цивільної авіації, підписаної в 1944 році, а політ Рогозіна здійснювався звичайним авіарейсом компанії Аерофлот.

Раніше, 23 грудня, літак, на борту якого знаходилася російська делегація на чолі з російським віце-прем'єром Д.Рогозіним, через сильний туман не зміг приземлитися в Кишиневі і був змушений здійснити посадку в Будапешті, попередньо подолавши повітряний простір Румунії.

Рогозін повинен був взяти участь в церемонії інавгурації президента Молдови Ігоря Додона. Пізніше літак все ж прилетів до Кишинева, а зустріч російського віце-прем'єра з новим президентом Молдови відбулася в ніч з п'ятниці на суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-